Διάφορες εικόνες

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Στον αυριανό τελικό του ύψους ο Μαστορας

                                           
                                                 Γράφει ο Κάρολος Σαργολόγος
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αντώνης Μάστορας ο οποίος υπερέβη με άνεση και με με την πρώτη προσπάθεια όλα τα ύψη : 2,14-2,19-2,24-2,28 και έδειξε έτοιμος για διάκριση στον αυριανό τελικό του άλματος εις ύψος.
Επιτυχημένα ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους στο αρχικό ύψος (2,14μ.) του προκριματικού του άλματος εις ύψος, ο Αντώνης Μάστορας και ο Κώστας Μπανιώτης.
Αντώνης Μάστορας
Εν συνεχεία ο πήχης τοποθετήθηκε στα 2,19μ.τα οποία επίσης υπερέβη με τη  πρώτη προσπάθεια ο Μάστορας και με την δεύτερη ο Μπανιώτης.
Στα 2,24μ. γνωρίζαμε πως τα πράγματα θα ήταν σαφώς πιο δύσκολα όχι μόνο για τους δικούς μας αθλητές αλλά και για πολλούς ξένους.
Κώστας Μπανιώτης
Πραγματικά έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ο Μάστορας πέρασε με την πρώτη προσπάθεια εύκολα το προαναφερθέν ύψος όπως και ο Κύπριος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κυριάκος Ιωάννου, δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον Θρακιώτη Κώστα Μάστορα ο οποίος απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια σε αυτό το ύψος (2,24μ.)  αλλά το υπερέβη με την δεύτερη και κατέλαβε με αυτό το ύψος την 12η θέση.
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του ανοικτού στίβου Κυριάκος Ιωάννου υπερέβη τα 2,28μ,, καλύτερη ατομική επίδοση για φέτος και προκρίθηκε δικαίως στον αυριανό τελικό., ενώ στον αντίποδα δεν τακ κατάφερε ο νυν αγωνιζόμενος με τα Κυπριακά χρώματα, πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής κλειστού στίβου Δημήτρης Χονδροκούκης ο οποίος περιορίστηκε στα 2,24μ
Κυριάκος Ιωάννου
Αποτυχημένη ήταν η επιλογή των διοργανωτών να θέσουν ως όριο πρόκρισης για τον τελικό του ύψους ανδρών τα 2,31μ.,  γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα όπου μόνο οκτώ άλτες υπερέβησαν τα 2,28μ.
Στον τελικό του ύψους ανδρών προκρίθηκαν οι ακόλουθοι
Αντώνης Μάστορας (Ελλάς) 2,28μ., Κυριάκος Ιωάννου (Κύπρος) 2,28 Αντρέι Προτσένκο (Ουκρανία) 2,28 Αλεξάντρ Σουστόφ (Ρωσία) 2,28 Τζιαν-Μάρκο Ταμπιέρι (Ιταλία) 2,28 Σιλβάνο Τσέσανι (Ιταλία) 2,28, Ντανιίλ Τσιπλάκωφ (Ρωσία) 2,28μ., Γιαροσλάβ Μπάμπα (Τσεχία) 2,28.

Αγωνιζόμενη στην πρώτη προκριματική σειρά των 60 μέτρων η Γεωργία Κοκλώνη έκανε άκυρη εκκίνηση με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός συνέχειας των αγώνων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον δεύτερο γύρο προκρίνονταν απευθείας τέσσερις αθλήτριες και οι τέσσερις πρώτες με βάση τον χρόνο από όλες τις προκριματικές σειρές.

Ασφαλώς η πρόκριση της έμπειρης για τον δεύτερο γύρο ήταν περισσότερο διαδικαστικό θέμα  όμως το αγωνιστικό σκέλος ελλοχεύει πάντα ανάλογες παγίδες.

Στην σειρά της πρώτη τερμάτισε η Ελβετίδα Μουγίγκα Καμούτζι με 7.22, ενώ τον κορυφαίο χρόνο από τις πέντε προκριματικές σειρές σημείωσε η νεαρή Ολλανδή Ντάφνε Σίπερς με χρόνο 7.07

Την έντονη απογοήτευση της εξέφρασε η ¨γλυκομίλητη¨ 33χρόνη Γεωργία Κοκλώνη, με δύο μετάλλια σε αντίστοιχες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις κλειστού στίβου αφού η ακύρωση της την έφερε σε κατάσταση απελπισίας.

                                          Δηλώσεις της Κοκλώνη

Είμαι καταφανώς στενοχωρημένη γιατί ακυρώθηκα, ακούγοντας τον κρότο από το πιστόλι του αφέτη, δεν συνειδητοποίησα το πόσο γρήγορα έφυγα. Ήδη όμως το κακό είχε γίνει ήμουν έτοιμη όχι μόνο να περάσω στον ημιτελικό αλλά και για να πετύχω έναν χρόνο που θα με αντιπροσώπευε. Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά στους αγώνες. 

Άκυρος και ο Στεργιούλης στα 60μ.
Άκυρος και ο Μάκης Στεργιούλης ο οποίος εκκίνησε σαν σφαίρα στην πρώτη προκριματική σειρά των 60 μέτρων.
Όντας ιδιαιτέρως αγχωμένος πριν τον αγώνα και θέλοντας να εξασφαλίσει την ιδανική εκκίνηση η οποία θα του έδινε τα εχέγγυα για την πρόκριση του στον ημιτελικό ο 29χρόνος αθλητής πρόλαβε τον αφέτη εκκίνησης με αποτέλεσμα να ακούσει αμέσως τη  διπλή πιστολιά ακύρωσης και ακολούθως να μη πιστεύει σε αυτό που συνέβη 

number of visits track Αριθμός προβολών ανάρτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου