Διάφορες εικόνες

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

4ος ο Τσάτουμας- 6ος ο Δουβαλίδης- Στόχος το μετάλλιο για Φιλιππίδη

                                     Πράγα Αποστολή  : Κάρολος Σαργολόγος

Ο χαλκέντερος και λίαν αγωνιστικός Λούης Τσάτουμας μετά από συγκλονιστικό αγώνα κατετάγη τέταρτος στον τελικό του άλματος εις μήκος ανδρών με άλμα 7,98μ. στην πέμπτη προσπάθεια του.


                                                        Ο Τσάτουμας στην Ζυρίχη
Τα άλματα του σπουδαίου 33χρόνου αθλητή του Δημήτρη Βασιλικού ήταν τα ακόλουθα : 7,72.-7,90-7,95-άκυρο-7,98 και 7,71μ.  
                                         
Λούης Τσάτουμας
Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε στον τελικό του άλματος εις μήκος ανδρών ο  Σουηδός Μίχελ Τορνέους ο οποίος με την κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο 8,30μ. ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.


Μίχελ Τορνέους

Την έκπληξη έκανε ο Τσέχος Ράντεκ Γιούσκα o οποίος με ατομικό ρεκόρ 8,10μ. κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, ο Σουηδός Αντρέας Ότερλιγκ με 8,06μ. ¨πήρε την μπουκιά από το στόμα του Λούη στο τελευταίο του άλμα.
Ακολούθησαν ο Ισπανός Ζαν-Μαρί Οκούτου με άλμα 7,93μ. , ο Ρώσος Πάβελ Σάλιν με 7,80μ., ο Γερμανός Αλίν Καμαρά με 7,70μ. και ο Εσθονός Ρέιν Κασκ με 7,24μ.
                                           Δηλώσεις  Τσάτουμα                                                       
Έμεινα από δυνάμεις στο τέλος. Έκανα ότι μπορούσα ,όμως κατάλαβα ότι δεν ήμουν σήμερα σε θέση να δώσω κάτι περισσότερο. Το άλμα μου στα 7,72μ, με 25 εκατοστά πίσω από την βαλβίδα με επηρέασε σίγουρα πολύ γιατί μου έριξε την ψυχολογία. H τέταρτη θέση πάντως στη  Ευρώπη είναι ένα θετικό στοιχείο και ο Προπονητής μου Δημήτρης Βασιλικός είναι και αυτός ευχαριστημένος.
                                 6ος στον τελικό των 60μ. με εμπόδια ο Δουβαλίδης
Ήταν φαβορί και οι Γάλλοι το επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο επικρατώντας στα 60μ. εμπόδια. Με ¨αρχηγό¨ τον Πασκάλ Μαρτινό Λαγκάρντ οι «τρικολόρ» πήραν και τα τρία μετάλλια, χρυσό ο Μαρτινό Λαγκάρντ με 7.49, ασημένιο ο Μπασκού με 7.50 και χάλκινο ο Μπελοσιάν με 7.52. Μάλιστα, έγραψαν ιστορία, αφού δεν υπήρξε ποτέ να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών τρεις από την ίδια χώρα στα 60μ. εμπόδια.


Κώστας Δουβαλίδης





Δηλώσεις Δουβαλίδη
«Τον περίμενα τον Μαρτινό Λαγκάρντ γιατί έχει την υποδομή και παρουσιάζεται καλύτερος από τον Μπασκού, αλλά δεν περίμενα να πάρει το τρίτο μετάλλιο ο Μπελοσιάν», είπε ο Κώστας Δουβαλίδης, σχολιάζοντας τον τελικό, όπου πήρε την 6η θέση με 7.64. Ν’ αναφέρουμε ότι ο Ντμίτρι Μπασκού με 7.52 πέτυχε ατομικό ρεκόρ, ενώ οι Γάλλοι παίρνουν χρυσό μετά το 2009, όταν είχε κερδίσει ο Λατζί Ντουκουρέ.

Η τελική κατάταξη στα 60μ,εμπόδια ανδρών
1. Μαρτινό Λαγκάρντ (Γαλλία) 7.49
2. Μπασκού (Γαλλία) 7.50
3. Μπελοσιάν (Γαλλία) 7.52
4. Μπαλνουβάιτ (Γερμανία) 7.59
5. Κλαρκ (Βρετανία) 7.63
6. Δουβαλίδης (Ελλάδα) 7.64
7. Μπάτζι (Ουγγαρία) 7.65
8. Σβόμποντα (Τσεχία) 7.67
                   Στην μάχη για το μετάλλιο του Επι-κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης ρίχνεται στη μάχη επί κοντώ για το μετάλλιο στις 18:00 και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα απειλώντας όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε εύκολα το όριο στον προκριματικό και καλείται να επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά πως πρόκειται για αθλητή μεγάλων αγώνων.

Κώστας Φιλιππίδης
Ωστόσο ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος για τον Έλληνα αθλητή που θα έχει να αντιπαλέψει το μεγάλο φαβορί Γάλλο Ολυμπιονίκη Ρενό Λαβιλενί, τον φορμαρισμένο Πολωνό Πιότρ Λίσεκ με 5,90μ. φέτος , τον Ρώσο Αλεξάντρ Γκρίπιτς με 5,81 φετεινή επίδοση και τον Πολωνό Ρόμπερτ Σομπέρα επίσης με 5,81μ.
Free Counter Αριθμός Προβολών ανάρτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου