Διάφορες εικόνες

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Καινοτομίες για το ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ

                                         Γράφει ο Κάρολος Σαργολόγος

Το Ρίο Ντε Τζανέιρο ως γνωστόν σκοπεύει να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 με μια σημαντική καινοτομία  ότι : Όπως έχει αποκαλύψει ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Αγώνων, Λεονάρντο Καετάνο η τελετή έναρξης των Αγώνων δε θα γίνει στο Ολυμπιακό στάδιο του Ρίο, το Νίλτον Σάντος αλλά στο Μαρακανά. 


Στάδιο Μαρακανά
Οι Βραζιλιάνοι θεωρούν ότι το ποδοσφαιρικό τους στάδιο Μαρακανά είναι εμβληματικό και για το λόγο αυτό επέλεξαν ούτως ώστε οι τελετές έναρξης και λήξης να γίνουν στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ολυμπιακό Στάδιο Ρίο Ντε Τζανέιρο
Ένεκα όμως του ότι είναι ανέφικτο να μείνει το Ολυμπιακό στάδιο το οποίο φιλοξενεί τον βασιλιά των Αγώνων στίβο χωρίς φλόγα, οι διοργανωτές αποφάσισαν να φτιάξουν και δεύτερο βωμό και να υπάρξει και δεύτερη φλόγα. 

Ωστόσο ακόμα τίποτα δεν είναι οριστικό και άλλωστε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ δήλωσε πως ουδέν γνωρίζει περί διπλών βωμών.


Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ 
Μόνο μια φορά στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010 στο Βανκούβερ υπήρξαν δύο βωμοί με την Ολυμπιακοί φλόγα. Ένας μέσα στο χώρο των τελετών (έναρξης και λήξης) και ένας στην πόλη του Βανκούβερ για να είναι ορατή η φλόγα από τους πολίτες.


Το 2007 το Ρίο φιλοξένησε του παναμερικανικούς αγώνες και o βωμός ήταν στο ποδοσφαιρικό στάδιο Μαρακανά.

 Free tracking counter Αριθμός Προβολών ανάρτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου