Διάφορες εικόνες

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

"Ιπτάμενες" Επικοντίστριες

                                        Γράφει ο Κάρολος Σαργολόγος

Δύο σπουδαίες Επικοντίστριες : η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη έδειξαν πανέτοιμες για την διεκδίκηση ενός μεταλλίου στην Πράγα.

Πρώτη έλαβε την "σκυτάλη" στην "κούρσα" της κατάρριψης του Πανελληνίου ρεκόρ του Επι-κοντώ στον κλειστό στίβο η Νικόλ Κυριακοπούλου η οποία υπερέβη στο μίτινγκ της Στοκχόλμης τα 4,76μ. καταρρίπτοντας το δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο είχε με 4,72μ. από τις 6 Φεβρουαρίου του 2014 πάλι στην Στοκχόλμη.


                                 Η Νικόλ Κυριακοπούλου υπερβαίνει τα 4,80μ.

Ακολούθως μετά από εξαίρετο αγώνα η 25χρόνη Κατερίνα Στεφανίδη αγωνιζόμενη στο μίτινγκ του Φλάγκσταφ που διοργανώνει το αμερικάνικο κολέγιο Νόρθερν Αριζόνα"ξεπέρασε" τον πήχη πάνω από τα 4,77μ. αφήνοντας στην Ιστορία το ρεκόρ (4,76μ.) της Κυριακοπούλου. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα στα 4,40 μ., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια, συνέχισε με επιτυχημένα άλματα στα 4,57 μ. και 4,67 μ. και ξεπέρασε με την τρίτη τα 4,77 μέτρα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη στην Ζυρίχη το 2014
Η αθλήτρια του Νικ Χάισονγκ, που είχε καθαρίσει από την προσπάθεια της στα 4,40 μ. τη νίκη, στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 4,84 μ., προκειμένου να γίνει η απόλυτη κυρίαρχος του πλανήτη, ύψος που δεν ξεπέρασε. 

Η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν άφησε την Κατερίνα Στεφανίδη να χαρεί το Πανελλήνιο ρεκόρ της (4,77μ.) , αφού σε λιγότερο από 15 ώρες με μια μεγαλειώδη εμφάνιση στο διεθνές μίτινγκ του Μπέρμιγχαμ υπερβαίνοντας τα 4,80μ. δημιούργησε εκ νέου Πανελλήνιο ρεκόρ του Επι-κοντώ στον κλειστό στίβο. Η προαναφερθείσα επίδοση είναι εξάλλου η κορυφαία φέτος στην Ευρώπη και η δεύτερη στον Κόσμο μετά τα 4,83μ. της  Βραζιλιάνας Φαμπιάνα Μούρερ.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου "εν δράσει"
Η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη γίνεται η ένατη Επικοντίστρια όλων των εποχών η οποία υπερβαίνει τα 4,80μ. Μάλιστα η 29χρόνη Νικόλ κερδίζει την Φαμπιάνα Μούρερ για τέταρτη φορά φέτος.

Το επίπεδο του Επι-κοντώ γυναικών έχει ανέβει εσχάτως πάρα πολύ από το δίδυμο Κυριακοπούλου-Στεφανίδη, αθλήτριες οι οποίες αμφότερες θα επιδιώξουν με αξιώσεις την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο θα διεξαχθεί από τις 5 έως και τις 8 Μαρτίου στην Πράγα.

install tracking code Αριθμός Προβολών ανάρτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου