Διάφορες εικόνες

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Εξόρμηση Φιλιππίδη-Τσάτουμα

           Γράφει ο Κάρολος Σαργολόγος

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Επι-κοντώ το 2014 στο Σόποτ (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου) με 5,80μ., Κώστας Φιλιππίδης εκκινά τους αγώνες του από την Ορλεάνη όπου θα αγωνιστεί στις 17 Ιανουαρίου. Ακολούθως θα λάβει μέρος στις 27 του ιδίου μηνός στο Κότμπους. 


Βασικός στόχος του Έλληνα πρωταθλητή είναι να βρεθεί σε υψηλό επίπεδο,  προκειμένου να είναι πανέτοιμος για την διεκδίκηση ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο θα λάβει χώρα στην Πανέμορφη Πράγα από τις 5 έως και τις 8 Μαρτίου.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα εξέφρασε την βούληση για πραγματοποίηση μιας αξιοπρόσεκτης εμφάνισης στην Πράγα , με εστίαση μια θέση στο πόντιουμ των νικητών. Ο Κώστας Φιλιππίδης τόνισε πως βασικό μέλημα της προετοιμασίας του είναι η σταθερότητα σε μεγάλα ύψη, ενώ επιπροσθέτως θεωρεί απόλυτα εφικτή την υπέρβαση των 6 μέτρων κατά την διάρκεια του 2015.

Ο "Χρυσός" Παγκόσμιος Πρωταθλητής  στο Σόποτ Κώστας Φιλιππίδης 

Ο χαλκέντερος άλτης του μήκους Λούης Τσάτουμας προερχόμενος από μια αγαστή χρονιά με "αιχμή του δόρατος" το αργυρό μετάλλιο με 8,15μ. το οποίο κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το οποίο διεξήχθη στην Ζυρίχη και δεδομένου ότι οι συνθήκες στα Ελληνικά στάδια δεν είναι οι βέλτιστες, θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας κυρίως στο εξωτερικό με πρώτο <σταθμό> την Μόσχα όπου την 1η Φεβρουαρίου  διεξάγεται το μίτινγκ <Ρωσικός χειμώνας> και εν συνεχεία θ' αγωνιστεί στις 19 Φεβρουαρίου στην Στοκχόλμη.

                                          Ο Τσάτουμας στην Ζυρίχη

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Βασιλικός δήλωσε : <<με δεδομένο το ότι οι αγώνες στην Ελλάδα θα είναι ελάχιστοι και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρχουν καλές συνθήκες όπως π.χ πέρυσι όταν αγωνιστήκαμε σ' ένα παγωμένο ΣΕΦ, επιλέξαμε κάποιους αγώνες στο εξωτερικό και συμπλήρωσε : <την περίοδο των εορτών είχα αποφασίσει η προετοιμασία να συνεχιστεί κανονικά, ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι κύλησε ομαλά. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εγκατάσταση του ΟΑΚΑ έμεινε μια ημέρα κλειστή χωρίς προειδοποίηση. Πάντα υπάρχει το πρόβλημα της ζέστης, καθώς η θέρμανση δεν ανάβει σχεδόν ποτέ και εκ μέρους των υπαλλήλων η απάντηση (όταν απευθυνόμαστε σε αυτούς) είναι ..."το ξέχασα". Δεν γνωρίζω τι πρέπει να γίνει, ωστόσο σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Υπάρχει η σκέψη κάποιες προπονήσεις να γίνονται στον Άγιο Κοσμά όπου υπάρχει θέρμανση.  

O Λούης "εν δράσει"





Ο 
Αριθμός προβολών ανάρτησης Αριθμός προβολών ανάρτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου