Διάφορες εικόνες

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Μεγάλα Πανελλήνια ρεκόρ στο Παρίσι-Φιλιππίδης και Κυριακοπούλου

                                                     Γράφει ο Κάρολος Σαργολόγος

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης πρώτευσε στο Ντάϊμοντ Λιγκ το οποίο διενεργήθηκε στην Πόλη του φωτός με εντυπωσιακή εμφάνιση και άλμα 5,91μ., επίδοση η οποία αποτελεί Πανελλήνιο ρεκόρ. 

Ο σπουδαίος αθλητής του Δημήτρη Κυτέα είχε το Πανελλήνιο ρεκόρ με 5,85μ., επίδοση την οποία είχε επιτύχει στο Λαντάου όταν στις 25 Ιουνίου κέρδισε στο περιώνυμο διεθνές μίτινγκ. Μετά την υπέρβαση των 5,91μ. ο 28χρονος άλτης επιχείρησε ανεπιτυχώς τρεις φορές να ξεπεράσει τα 6,01μ. ωστόσο το προαναφερθέν ύψος είναι αναντίρρητα ένας ελκυστικός φετεινός στόχος για τον χαλκέντερο αθλητή.


Κώστας Φιλιππίδης
Ο εξαίρετος όχι μόνον αγωνιστικά αλλά και σε ήθος αθλητής πέτυχε την δεύτερη φετεινή νίκη του  στα Ντάϊμοντ Λιγκ  και απέδειξε περίτρανα πως είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει μια μεγαλειώδη εμφάνιση την χρονιά που διανύουμε, με βασικό σκοπό την διεκδίκηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Ανδρών-Γυναικών το οποίο θα λάβει χώρα στο μακρινό Πεκίνο το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Μετά τον Φιλιππίδη (ο οποίος πέρασε στην τέταρτη θέση του αγωνίσματος φέτος) δεύτερος στο Επι-κοντώ ανδρών ήταν ο Βραζιλιάνος Τιαγκό Μπραζ Ντασίλβα με άλμα 5,86μ. και τρίτος ο Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ με 5,81μ. Ο Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος ρέκορντμαν και Πρωταθλητής κόσμου περιορίστηκε στην έκτη θέση με 5,71μ.




                        O Kώστας Φιλιππίδης "εν δράσει"

Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε η Νικόλ Κυριακοπούλου η οποία επικράτησε στο Παρίσι με την κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο 4,83μ. στο άλμα Επι-κοντώ και απέδειξε είναι φέτος έτοιμη για την υπέρβαση δηλαδή για άλμα πάνω από τα 4,90μ. 


Νικόλ Κυριακοπούλου
Η "τεράστια" αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη είναι από τα μεγάλα φαβορί για την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου στον κορυφαίο φετεινό αγώνα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, ο εν λόγω αγώνας θα διενεργηθεί στο Πεκίνο από τις 20 έως και τις 30 Αυγούστου.  

Πίσω από την Κυριακοπούλου "βρέθηκε" στο Επι-κοντώ γυναικών η Κουβανή Γιαρισλέϊ Σίλβα με 4,73μ. και στην τρίτη θέση η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ με 4,63μ. 

Εντυπωσιακός ήταν ο Κώστας Δουβαλίδης ο οποίος αν και αγωνιζόμενος στο Παρίσι με  "πρόβλημα" στον προσαγωγό ισοφάρισε με 13.34 το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ στα 110μ. με εμπόδια.

Κώστας Δουβαλίδης
Αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Αντώνης Μάστορας ο οποίος υπερέβη στο άλμα εις ύψος τα 2,29μ.

my widget for counting Αριθμός Προβολών ανάρτησης/div>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου