Διάφορες εικόνες

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Αξιοσήμαντες επιδόσεις στο μίτινγκ "Χανιά 2015"

                                                 Γράφει ο Κάρολος Σαργολόγος

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Φιλιππίδης στο μίτινγκ "Χανιά 2015" όπου ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του κλειστού στίβου υπερέβη στο επι-κοντώ τα 5,77μ., επίδοση η οποία είναι η κορυφαία ατομική του επίδοση για το 2015 και  η έβδομη παγκοσμίως. 

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα προσπάθησε ακολούθως τρεις φορές ανεπιτυχώς στα 5,86μ. με στόχο την κατάρριψη του δικού του απόλυτου Πανελληνίου ρεκόρ. Ο Φιλιππίδης έχει ατομικά ρεκόρ :  5,82μ. στον ανοικτό στίβο και 5,83μ. στον κλειστό. 


                                             Κώστας Φιλιππίδης

Εκτός από την θαυμάσια εμφάνιση του Κώστα Φιλιππίδη στα Χανιά σημειώθηκαν επιπροσθέτως και έτερες εξαιρετικές επιδόσεις, με αιχμή του δόρατος τρία όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Ανδρών-Γυναικών τον Αύγουστο στο Πεκίνο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο το 2016.

Η 24χρόνη Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έστειλε τον δίσκο της στα 61,40μ., έχοντας και μια ακόμα βολή πάνω από τα 61μ. και συγκεκριμένα 61,29μ. 

Η βολή στα 61,40μ. είναι όριο πρόκρισης για την αθλήτρια της Βάσως Παναγιωτοπούλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο και για το φετεινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο και η έκτη κορυφαία όλων των εποχών στην Ελλάδα στο αγώνισμα της δισκοβολίας.  


                                     Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου

Ο 28χρονος Δραμινός Κώστας Δουβαλίδης με 13.47 στα 110μ. με εμπόδια υπό φυσιολογικές συνθήκες +0,90μ. το δευτερόλεπτο ενθυλάκωσε το εισιτήριο πρόκρισης για Πεκίνο και Ρίο. 

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα στοχεύει φέτος σε Βαλκανικό ρεκόρ στο αγώνισμα του τα υψηλά εμπόδια, ήτοι έναν χρόνο κάτω από τα 13.33 και ταυτόχρονα την πλέον ευδόκιμη χρονιά σε επίπεδο κορυφαίων αγώνων.


                                           Κώστας Δουβαλίδης

  Αξιοπρόσεκτη εμφάνιση πραγματοποίησε ακόμα η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 200μ. όπου πρώτευσε με 23.15, επίδοση η οποία συνιστά όριο πρόκρισης για το φετεινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α-Γ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η Μπελιμπασάκη έχει φέτος την ευκαιρία να κατέβει τα 23 δευτερόλεπτα και να πραγματοποιήσει μια εξαίρετη χρονιά.


                                         Μαρία Μπελιμπασάκη

Ξεχώρισε και πάλι ο Εμανουήλ Καραλής ο οποίος πριν ακόμα συμπληρώσει τα δεκαέξι του χρόνια ξεπέρασε τα 5,25μ. στο άλμα επι-κοντώ δημιουργώντας για μια εις έτι φορά Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων.

Σημειωτέον ότι ο υιός του παλαιού πρωταθλητή του Δεκάθλου έχει λάβει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων το οποίο θα διενεργηθεί φέτος στο Κάλι της Κολομβίας από τις 16 έως και τις 19 Ιουλίου.


Εμανουήλ Καραλής

Free track counters Αριθμός Προβολών ανάρτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου